Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Appeltaart met amandel
Verreweg de populairste taart voor veel mensen… en ook voor Hidde! Hoewel hij zeker van oma’s overbekende appeltaart houd, vindt hij deze versie, gebaseerd op een Franse appeltaart, toch echt de lekkerste. Daarom maakt hij de taart vandaag in koffietijd!

Ingrediënten:

Deeg:

  • 175 gr boter
  • 125 gr witte basterdsuiker
  • 1 gr zout
  • 15 gr ei
  • 250 gr bloem
  • Spijs:
  • 150 gr amandelen
  • 150 gr suiker
  • 100 gr ei
  • 20 gr bloem

Vulling:

  • 8 – 10 Elstar appels
  • Rietsuiker om te bestrooien  

Nog nodig:

  • Keukenmachine
  • Lage taartvorm  

Bereidingswijze:

Deeg:
Meng de boter met de basterdsuiker en het zout. Roer kort het ei erdoor en tot slot de bloem. Kneed tot een homogeen deeg. Dek het deeg af met plasticfolie en koel het circa 30 minuten in de koelkast.  

Spijs:
Draai de amandelen met de suiker in de keukenmachine tot een fijn poeder. Voeg de eieren toe, gevolgd door de bloem en draai tot een smeuïg mengsel.  

Vulling:
Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne plakjes.  

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit tot een plak van circa 3 millimeter en bekleed de vorm ermee. Spuit een laag spijs van circa 5 millimeter dikte op de bodem. Beleg de taartbodem royaal met de in plakjes gesneden appels. Bestrooi ze met rietsuiker en bak de taart circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk

Delen
Recepten
Tataki van tonijn met gegrilde paksoi en sambai
Pieter maakt vandaag speciaal voor Moïse haar favoriete recept!
Feestmaand
Hartige banketstaaf
In plaats van Sint's zoete banketstaaf, maakt Hugo vandaag een hartige versie met gehakt!
Recepten
Labneh met gegrilde bietjes, pistache, barberries en sumac
''Dit is bijna een soort groentegerecht en een lust voor het oog. Een grote hit als ik kook in Beiroet voor een à la minute dinnerparty. Romige labneh, zoete aardse biet, zuurzoete granaatappelmelasse en knapperige notige pistache.'' Jigal maakt dit veelzijdige gerecht vandaag uit koekboek Beiroet.
Recepten
Za'atar salade met halloumi, gewelde amandelen en anijs
''Dit is een hele elegante appetizer. Bij het bakken van de halloumi moet je de rest van de salade al klaar hebben liggen, want het lekkerst is het als de halloumi zacht smeltend zoutig en warm is!'' Jigal maakt dit gerecht uit het nieuwe Libanese kookboek 'Beiroet' van Merijn Tol.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.