Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Arroz con leche

Ingredienten:

  • 1 vanillestokje
  • 1 limoen
  • 120 gr Basmatirijst
  • 500 ml water
  • 4 kaneelpijpjes
  • 300 ml koffiemelk
  • 250 gr suiker
  • 1 tl kaneelpoeder

Mangosalade:

  • 2 mediumgrote mango’s
  • Sap van halve limoen
  • 4 takjes munt  

Bereidingswijze:

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Snijd de limoen in partjes en snijd het vruchtvlees eruit. Kook de rijst in het water met de limoenschillen, kaneelpijpjes, vanillemerg en -stokje in circa 15 minuten gaar. Voeg, zodra de rijst water begint op te nemen, de koffiemelk en suiker toe. Zet het vuur laag. Blijf roeren tot het romig wordt. Dit duurt circa 8 minuten. Verwijder de limoenschillen, vanillestokje en kaneelpijpjes. Bewaar de kaneelpijpjes voor de presentatie. Schep de arroz con leche in kleine terracottaschaaltjes. Garneer met kaneelpoeder en een kaneelpijpje.

Mangosalade

Schil de mango en snijd in parten om de pit heen. Pluk en snijd de munt in reepjes. Druppel wat limoensap over de mango. Meng de mango en de munt.

Eet smakelijk

Tip:

Zet de arroz con leche circa 1 uur in de koelkast om op te laten stijven. Maal kaneelpijpjes fijn in een koffiebonenmaler en gebruik het kaneelpoeder als garnering.  

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.