Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Artisjokpizza

Ingrediënten:

Basisdeeg:

  • 250 gr meel
  • 1 tl zout
  • 2 tl droge gist
  • 1 tl suiker
  • 2 el olijfolie
  • 150 ml lauw water

Gemarineerde artisjokharten:

  • 2 blikken artisjokharten, zorg hierbij wel voor een goede kwaliteit (te verkrijgen bij de delicatessenwinkel)
  • Halve rode peper, fijngesneden
  • Geraspte schil van een halve citroen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • Flinke scheut olijfolie
  • Zout en peper

Toppings pizza:

  • 200 gr ricotta
  • Geraspte schil van een halve citroen
  • Parmezaanse kaas, grof geraspt
  • Zout en peper  

Nog nodig:

  • Bakblik & bakpapier  

Voorbereiding:

Maak in een kom een mengsel van olijfolie, rode peper, citroenrasp, knoflook, zout en peper. Spoel de artisjokken goed af en knijp er zo voorzichtig mogelijk al het vocht uit. Snij de artisjokken doormidden of in kwarten, afhankelijk van de grootte, en doe ze in de kom. Schep alles goed door elkaar en laat het rustig een dag in de koelkast marineren.    

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.  
Meng de ricotta met de citroenschil, wat zout en veel peper. Rol het deeg uit op een met meel bestoven aanrecht of keukentafel. Dit kan in vier kleine ronde lappen of in één grote lap. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en hier bovenop het uitgerolde deeg. Verdeel het ricotta-mengsel eroverheen, daarna de artisjokharten en kwast de randen van de pizza in met wat olijfolie. Bestrooi met de kaas en zet zo’n 25 minuten in de oven tot de randen mooi goudbruin zijn.  

Serveer met een simpele salade.  

Eet smakelijk!    

 

Dit recept is afkomstig uit het boek ‘Au bon coin’ van Helma Bongenaar.  

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.