Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Auberginetosti's
Met deze verrassende tosti-variatie mis je de kaas niet!

Ingredienten:

  • 4 aubergines
  • 4 dikke sneden robuust brood
  • 1 groene chilipeper, in dunne ringen
  • 2 lente-uitjes in dunne ringen (incl. het groene gedeelte)
  • 2 rijpe tomaten
  • 5 el techina (tahin)
  • 1-2 el citroensap  

Nog nodig:

  • Staafmixer

Bereidingswijze:

Rooster de aubergines boven open vuur of, als je geen gasfornuis hebt, in de oven onder de grill. Laat afkoelen en peuter de zwartgeblakerde schil eraf. Verwijder het kroontje. Bestrooi subtiel met grof zout.  

Meng de techina met het citroensap in een ruime kom. Je zal zien dat de techina steeds stugger wordt. Zet de staafmixer erop en voeg geleidelijk kleine scheutjes water toe, zodat de saus de dikte krijgt van mayonaise. Breng op smaak met een snuf zout.  

Besmeer de sneden brood met techina en beleg met de gegrilde aubergine. Druk aan met een vork. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de sneden brood 1 minuut op hoog vuur aan de auberginekant. Keer om rooster het brood nog 30 seconden.  

Breng de auberginetosti's op smaak met nog een snuf grof zout en knijp er een halve tomaat over uit. Beleg met lente-ui en chilipeper. Dien gelijk op.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.