Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Bakplaatappeltaart met abrikozenjam

Ingrediënten:

  • 200 gr zachte boter (plus extra voor invetten)
  • 225 gr fijne kristalsuiker
  • 400 gr bloem
  • 200 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 zakje bakpoeder á 16 gr
  • 1,5 kg stevige zurige appels (Granny Smith of Goudreinette)
  • Potje abrikozenjam
  • Eventueel: slagroom  

Extra benodigdheden:

  • Keukenmachine
  • Bakplaat  

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden.  

Splits de eieren en bewaar zowel het eiwit als de dooiers. Doe de boter met suiker in de beslagkom van de keukenmachine met deeg/vlinderhaak en roer tot de suiker goed opgenomen is. Voeg de eidooiers toe en roer door tot alles opgenomen is. Zeef de bakpoeder en de bloem, zet de keukenmachine in de laagste stand voeg rustig toe. Voeg dan de melk beetje bij beetje toe zodat je een stevig beslag krijgt. Doe het beslag in een andere grote kom en laat even rusten.  

Schil ondertussen de appels en steek de klokhuizen eruit. Halveer ze over de lengte en snijd in dunne plakjes. Maak ondertussen de beslagkom van de keukenmachine goed schoon en klop er de eiwitten in stijf met de garde en de keukenmachine. Spatel de geklopte eiwitten voorzichtig door het beslag.  

Vet nu de bakplaat en verdeel het beslag erover. Leg de plakjes appel er dakpansgewijs op zodat ze net een beetje over elkaar heen liggen. Doe de bakplaat 15 minuten in de oven en verlaag dan de temperatuur tot 190 graden. Bak nog ongeveer 20 minuten tot het deeg helemaal gaar is.  

Verwarm ondertussen de abrikozenjam in een pannetje tot hij vloeibaar wordt en giet hem er, als de taart uit de oven komt, over. Spreid de jam een beetje uit met een lepel of spatel zodat overal wat jam zit.  

Laat afkoelen tot de jam niet meer vloeibaar is en serveer met een toefje slagroom.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.