Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Bananenbrood met blauwe bessen
Een bananenbrood van duurzame bananen

Ingrediënten:

  • 150 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 snufje zeezout
  • 50 g suiker
  • 2  eieren
  • 100 g lichte olijfolie
  • 3  rijpe bananen
  • 150 gram blauwe bessen    

Nog nodig:

  • Cake- of broodvorm
  • Muffinvormen of aluminiumvormpjes
  • Satéprikker  

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de bananen en prak de bananen met een vork in een kom tot een egale massa. Voeg suiker en een snuf kaneel toe en meng. Voeg vervolgens terwijl je de massa mengt de eieren toe. Meng de bloem en het bakpoeder en voeg toe aan het beslag. Meng het geheel met een garde. Voeg nu de olijfolie en een snuf zout toe en mix tot een egale, vloeibare massa. Het mengsel is nu klaar om gebakken te worden.   Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Zet het bananenbrood in de oven voor ongeveer 45 minuten. Check met een lange satéprikker of het bananenbrood gaar is. Laat de bananenbrood na het bakken eerst 10 minuten afkoelen en genieten maar.

Eetsmakelijk!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.