Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Basistomatensaus van Pieter
Voor bijna alle recepten te gebruiken!

Ingrediënten  
3 blikken hele gepelde tomaten van 400 gram 
3 tenen knoflook 
1 flinke bos basilicum, ongeveer 30 gram 
Olijfolie 
Een paar druppels worcestersaus 
Een paar druppels tabasco 
Zout en peper   
Extra benodigdheden: Zeef   

Bereiding
Snij de knoflook fijn. Verwijder de stelen van de basilicum en snij grof. Zet een flinke anti-aanbakpan op middelhoog vuur. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en doe er de knoflook bij. Als de knoflook bijna gaat kleuren doe je er de basilicum en tomaten bij. Doe ook het sap uit de tomatenblikken in de pan. Breng je saus aan de kook.   
Haal als de saus kookt je pan van het vuur en werk alles door je zeef. Doe je gezeefde saus terug in de pan en kook nog 10 minuten door te je de gewenste dikte hebt bereikt. Vergeet niet een deel in te vriezen voor de dagen dat je wat minder tijd hebt om in de keuken te staan!  

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.