Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Bavette met gratin Dauphinoise en waterkerssalade

Ingrediënten:

  • 1 bavette van ongeveer 600 gr
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 kleine knolselderij
  • 500 ml slagroom
  • 500 ml melk
  • 150 gr waterkers
  • ½ bosje radijsjes
  • ½ bosje salie
  • 1 laurierblad
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 100 gr gruyère kaas
  • Nootmuskaat
  • 50 gr boter
  • 1 citroen
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout  

Nog nodig:

  • Mandoline
  • Ovenschaal
  • Grillpan  

Bereidingswijze:

Haal de bavette een uur van tevoren uit de koelkast.  

Verwarm de oven voor op 180 graden.  

Doe de room met de melk in een pan en verwarm tot het kookt en zet het vuur laag. Snijd de blaadjes van de salie grof. Voeg de salie, het laurierblad, een flinke snuf peper, zout, 1 teen knoflook en geraspte nootmuskaat toe aan de melk met room en roer door. Vet de ovenschaal in met een beetje van de boter. Schil en snijd de aardappelen en knolselderij met een mandoline in dunne plakken en doe gelijkmatig in de ovenschaal. Giet de melk met room door een zeef erover tot alles bijna onderstaat. Rasp de gruyère erover en zet ongeveer 30 minuten in de oven tot de aardappel mooi gaar is.  

Snijd de radijsjes in kwarten. Doe het sap van de citroen in een kommetje en vul aan met 3 keer zoveel olie als je citroensap hebt. Roer goed en breng op smaak met peper en zout. Meng de radijsjes met de waterkers in een kom en marineer met de dressing.   Zet de grillpan op hoog vuur en laat door en door heet worden.  

Zout de bavette en bak ongeveer 3 minuten aan beide kanten. Zet het vuur laag en doe de rest van de boter erbij. Leg ook meteen de rozemarijn erbij en de andere teen knoflook. Schep de boter flink over de bavette tot hij naar je smaak de juiste garing heeft bereikt. Haal uit de pan en leg 5 tot 10 minuten te rusten op een plank, eventueel afdekken met wat aluminiumfolie.    

Serveer de bavette met de gratin en waterkerssalade.    

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.