Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Bloedsinaasappel-meringuetaart

Ingrediënten:

Tartelette:

  • 195 gr boter
  • 95 gr poedersuiker
  • 110 gr amandelpoeder
  • 3 gr zout
  • 30 gr ei
  • 200 gr patentbloem

Bloedsinaasappel curd:

  • 60 ml bloedsinaasappelsap
  • 150 gr boter
  • 100 gr eieren
  • 125 gr basterdsuiker
  • 10 gr sinaasappelschil

Meringue:

  • 100 gr eiwit
  • 50 gr kristalsuiker
  • 50 gr water
  • 150 gr kristalsuiker  

Bereidingswijze:

Draai de amandelpoeder en poedersuiker samen fijn. Meng met het zout en de boter. Voeg het ei toe en daarna de bloem. Koel het deeg en rol uit op 2 mm. Verdeel de bodem over een ingevette taartbodem. Leg een stuk bakpapier in de taartbodem en vul de vorm met een steunvulling, zoals bakbonen of droge rijstkorrels. Bak in circa 15 minuten af op 170 graden. Laat de bodem afkoelen. Verdeel de afgekoelde lemon curd over de taartbodem. Verdeel de meringue erover en gebruik een vork om piekjes aan te brengen. Zet de taart 5-10 minuten in de oven, zodat de meringue een beetje bruin kleurt. Dit kun je ook doen met een crème brûlée brander.

Voor de curd:

Smelt de boter en suiker in een pannetje. Voeg het bloedsinaasappelsap toe en breng de massa aan de kook. Nadat de eieren zijn toegevoegd moet de massa garen tot 85 °C. Voeg  tenslotte de schilletjes toe. Als de curd is afgekoeld is deze klaar voor verdere verwerking.

Voor de Meringue:

Doe het water met de tweede suiker in een pan. Kook het suikerwater naar 115 graden Celsius. Klop het eiwit met de eerste suiker luchtig. Voeg het suikerwater bij 120 graden toe. Klop het kookschuim koud.      

De taart:

Verdeel de afgekoelde lemon curd over de taartbodem. Verdeel de meringue erover en gebruik een vork om piekjes aan te brengen. Zet de taart 5-10 minuten in de oven, zodat de meringue een beetje bruin kleurt. Dit kun je ook doen met een crème brûlée brander.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.