Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Brabantse worstenbroodjes van Hugo’s moeder

Ingrediënten:

Deeg:

  • 500 gr bloem
  • 10 gr suiker
  • 2,5 tl zout
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 250 ml melk
  • 75 gr boter, in klontjes
  • 2 eieren, losgeklopt

Gehakworstjes:

  • 750 gr half om half gehakt
  • 2 eieren
  • 75 gr paneermeel
  • Zout en peper  

Nog nodig:

  • Weegschaal
  • Standmixer met deeghaken
  • Deegroller    

Bereidingswijze:  

Verwarm de oven voor op 200 graden.  

Meng in een grote kom de bloem met de suiker, het zout en het gist. Verwarm de melk met de boter tot lauwwarm en de boter begint te smelten. Voeg de melk toe terwijl je met de mixer (deeghaken) alles goed door elkaar mengt. Haal het deeg uit de kom en kneed alles nog 15 minuten goed door elkaar tot je een elastische bal hebt.  

Verdeel de deegbal in porties van 80 gram. Leg de bolletjes op een bakplaat en dek ze af met plastic folie en laat ze 30 minuten op kamertemperatuur rijzen.  

Meng alle ingrediënten van de gehaktworstjes bij elkaar. Weeg porties van 85 gram af en vorm hier worstjes van 12 centimeter van.  

Rol de bolletjes deeg tot ovale plakjes uit. Vouw de gehaktworstjes erin en vorm tot worstenbroodjes. Laat 60 minuten na rijzen op kamertemperatuur.  

Besmeer de broodjes met de losgeklopte eieren. Bak de broodjes in ongeveer 25-30 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat tot ze gaar en bruin zijn. Laat iets afkoelen en serveer warm.  

Eet smakelijk!  

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.