Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Breakfast muffins
Een verrassende muffin, lekker voor een zoet ontbijtje

Ingrediënten: 

  • 150 g amandelpoeder
  • 150 g speltmeel
  • 100 g ei
  • 80 g volle melk
  • 40 g neutrale olie
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 80 g honing
  • 50 g gedroogde abrikoos
  • 60 g gebroken lijnzaad
  • 14 g bakpoeder
  • 8 g kaneelpoeder
  • 15 g chocoladestukjes  

Nog nodig: aluminiumbakjes/ muffinbakjes  

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de amandelpoeder met het speltmeel. Voeg het ei met de melk en de neutrale olie samen en meng dit door het amandel/meelmengsel. Volg met de Griekse yoghurt en de honing en roer tot een glad beslag. Snijd de gedroogde abrikoos in kleine blokjes en voeg dit samen met het gebroken lijnzaad toe. 

Meng het bakpoeder met het kaneelpoeder en de chocoladestukjes en roer dit als laatste door. Plaats de muffinbakjes in de aluminiumbakjes en schep hierin het beslag tot ongeveer driekwart. Plaats de bakjes in de oven en bak in circa 25 minuten gaar. Serveer direct of vries in.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.