Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Broccolibos
Een fris groentegerecht!

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 stronken broccoli
  • 4 el tahin
  • 4 el Griekse yoghurt 
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Laat voorzichtig een hele broccoli in kokend water zakken en laat vijf minuten koken. Van de andere broccoli haal je de roosjes los. Schil de stronk en snijd in dunne plakken. Kook de kleine roosjes en stronk ongeveer vier minuten. Serveer de kleine boompjes rondom de grote boom als een bos.

Serveer de dunne plakken van de stronk in een apart schaaltje. De saus is om de bomen in te dippen. Begin bij de kleintjes en trek vervolgens ook de roosjes van de grote broccoli.  

Maak een sausje door de tahin en yoghurt te mengen. Maak de saus wat dunner door er koud water doorheen te mengen. Breng op smaak met zout en peper.

Eetsmakelijk!

Delen
Recepten
Labneh met gegrilde bietjes, pistache, barberries en sumac
''Dit is bijna een soort groentegerecht en een lust voor het oog. Een grote hit als ik kook in Beiroet voor een à la minute dinnerparty. Romige labneh, zoete aardse biet, zuurzoete granaatappelmelasse en knapperige notige pistache.'' Jigal maakt dit veelzijdige gerecht vandaag uit koekboek Beiroet.
Recepten
Za'atar salade met halloumi, gewelde amandelen en anijs
''Dit is een hele elegante appetizer. Bij het bakken van de halloumi moet je de rest van de salade al klaar hebben liggen, want het lekkerst is het als de halloumi zacht smeltend zoutig en warm is!'' Jigal maakt dit gerecht uit het nieuwe Libanese kookboek 'Beiroet' van Merijn Tol.
Recepten
Gegrilde knolselderij met Hollandse garnalen
Vandaag maakt Hugo een recept met de Hollandse garnaal. Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Lekker bezig
Lekker Bezig familie Nagelkerkjes! (aflevering 24)
In de rubriek 'Lekker Bezig' krijgen we een uniek kijkje in de keuken van onze kijkers. Vandaag is dat bij de familie Nagelkerkjes.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.