Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Caesar maar dan anders
Deze caesar salade met knapperige kip uit de oven staat snel of tafel. Zoals de meeste salade’s, heel eenvoudig te bereiden maar wel lekker fris en gezond.

Ingrediënten:

Kruidenmayonaise: 

  • 6 el mayonaise
  • 2 pepers , fijngehakt
  • 1 lente ui, fijngesneden
  • 1 el fijngesneden koriander
  • 1 tl citroensap
  • 1 klein teentje knoflook, fijn gehakt

Kip:

  • 10 kippendijen
  • Zout en peper
  • Kruidenmayonasie
  • 2 el Dijon mosterd
  • 300 gr panko
  • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl gemalen paprikapoeder  

Salade:

  • 2 kropjes (baby) Romaine sla (of kant-en-klare zak)
  • 12 cherry tomaten
  • 3 plakjes bacon of ontbijtspek
  • 2 eitjes
  • 2 sneetjes brood of een stukje stokbrood  

Dressing:

  • 1 el olijfolie
  • 2 el kwark of yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 teen knoflook (of 2 kleintjes)
  • Sap van een 1/2 citroen  

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de mayonaise, pepers, groene ui, koriander, limoensap en knoflook in een kom en meng goed. Zet in de koelkast.

Was kip en dep ze droog. Zet kippendijen tussen stukken plastic en sla voorzichtig tot circa 2,5 cm dik. Bestrooi de kip met zout en peper.

Doe de kruiden mayonaise en mosterd in een ondiepe kom. In een ander bord of ondiepe kom de broodkruimels met kaas en paprika. Dompel de kip in de mayonaise mengsel, dan door het broodkruimelmengsel. Schik op de bakplaat. Bak de kip op 180 °C gedurende ongeveer 45 minuten tot ’t gaar en krokant is.              

Salade en de dressing:  

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een mixer tot er een mooie dressing ontstaat. Voeg extra citroensap of peper toe naar smaak. Vooral proeven!  

Bak de bacon in een beetje olijfolie krokant en kook ondertussen de eitjes (hard). Laat de bacon uitlekken. Snijd ondertussen het brood in blokjes en leg het in een schaaltje. Voeg hier een flinke scheut olijfolie aan toe, een beetje peper en zout en wat knoflookpoeder en husselen maar. Leg ze vervolgens op bakpapier op het rooster in de oven (mag ook in een ovenschaal). Laat ze een minuut of 5 in de oven tot ze mooi krokant zijn.  

Maak de sla schoon en drapeer over twee (diepe) borden. Snijd de tomaatjes in kwartjes (of halfjes) en voeg toe aan de sla. Snijd de bacon in kleine stukjes en voeg met het (in plakjes gesneden) eitje toe aan de sla. Voeg de croutons toe aan de sla. Tot slot voeg je de kippendijen toe en de dressing. En zie hier, een heerlijke caesarsalade in minder dan een half uurtje!  

Eet smakelijk!

Delen
Recepten
Labneh met gegrilde bietjes, pistache, barberries en sumac
''Dit is bijna een soort groentegerecht en een lust voor het oog. Een grote hit als ik kook in Beiroet voor een à la minute dinnerparty. Romige labneh, zoete aardse biet, zuurzoete granaatappelmelasse en knapperige notige pistache.'' Jigal maakt dit veelzijdige gerecht vandaag uit koekboek Beiroet.
Recepten
Za'atar salade met halloumi, gewelde amandelen en anijs
''Dit is een hele elegante appetizer. Bij het bakken van de halloumi moet je de rest van de salade al klaar hebben liggen, want het lekkerst is het als de halloumi zacht smeltend zoutig en warm is!'' Jigal maakt dit gerecht uit het nieuwe Libanese kookboek 'Beiroet' van Merijn Tol.
Recepten
Gegrilde knolselderij met Hollandse garnalen
Vandaag maakt Hugo een recept met de Hollandse garnaal. Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Lekker bezig
Lekker Bezig familie Nagelkerkjes! (aflevering 24)
In de rubriek 'Lekker Bezig' krijgen we een uniek kijkje in de keuken van onze kijkers. Vandaag is dat bij de familie Nagelkerkjes.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.