Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Challepudding met advocaat-mascarponesaus

Voor 12 personen:   

Ingrediënten:

Voor de pudding:

  • 65 g rozijnen
  • 100 ml rum
  • 4 eieren
  • 100 ml volle melk
  • 125 ml slagroom
  • 60 gr witte basterdsuiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 400 gr oudbakken challe (of ander lichtzoet witbrood)
  • 85 gr walnoten, in tweeën gebroken klont boter, op kamertemperatuur

Voor de saus:

  • 100 ml mascarpone
  • 60 ml advocaat
  • 2 tl limoensap
  • 50 ml slagroom  

Bereidingswijze:

Doe de rozijnen in een bakje en overgiet met rum. Laat minstens 1 uur weken.  

Kluts de eieren met de melk, slagroom, suiker, kaneel en een snuf zout in een ruime kom. Scheur de challe in kleine stukken en wentel die door het eierbeslag. Laat een halfuur intrekken.  

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vis de rozijnen uit de rum en meng met de walnoten door het broodbeslag. Bekleed een bakblik van 30 cm lengte met een vel bakpapier en vet in met de boter. Vul het blik met het broodbeslag en druk aan. Overgiet met het restje rum en bak in 60 minuten gaar.  

Doe voor de saus de mascarpone, advocaat en het limoensap in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een egale mousse. Mix er vervolgens de slagroom door, maar niet te lang want dan wordt de saus te dik. In de ijskast blijft de saus een paar dagen lekker.  

Serveer de challepudding lauw of koud met de saus.  

Eet smakelijk!  

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.