Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Champagne sabayon met rood fruit

Ingrediënten:

  • 1 vanillestokje
  • 100 gr suiker
  • 80 gr eidooier
  • 50 gr ei
  • 60 ml champagne (restjes)
  • 200 gr slagroom

Opmaak:

  • Bramen
  • Kersen
  • Frambozen
  • Aardbeien  

Bereidingswijze:

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg met de suiker, eidooiers, ei, champagne. Klop au bain-marie schuimig tot je de draad van de garde erin ziet. Dan is de tempratuur 80°C. Klop daarna de sabayon terug tot kamertemperatuur.  

Klop de slagroom lobbig. Serveer op de klassieke manier de sabayon in een champagneglas met roodfruit. Bewaar de rest van de sabayon met de slagroom voor de koude sabayon.

Geniet ervan!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.