Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Coq au vin
Een Franse klassieker vandaag: Coq au vin!

Ingrediënten:

  • 1,5 kg kippenbouten
  • fles stevige rode wijn (0.7 l)
  • 2 winterwortels, in dikke plakken
  • 6 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 200 gr ontbijtspek, in blokjes
  • 150 gr zilveruitjes, uitgelekt
  • 0,5 liter kippenbouillon
  • 3 el ongezouten roomboter
  • 2 el bloem
  • 1 bos platte peterselie

Puree:

  • 1 kg kruimige aardappels, geschild en in grove stukken
  • ¼ knolselderij, in blokjes gesneden
  • 150 ml melk
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 2 groene appels, geschild en in blokjes

Bereidingswijze:

Meng in een grote kom de kip, wijn, wortel, sjalotjes, tijm, rozemarijn en laurier. Laat dit enkele uren tot een nacht marineren. Zet een grote pan op het vuur en smelt hierin een eetlepel boter. Bak de ontbijtspek lichtbruin en voeg de zilveruitjes toe. Bak twee minuten mee.

Haal ondertussen de kip uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Voeg de kip toe aan de pan en bak rondom bruin aan. Voeg de marinade en de kippenbouillon toe aan de pan en laat met een deksel op de pan 1-1.5 uur stoven op laag vuur totdat de kip gaar is.

Kook de aardappels met knolselderij voor 15-20 minuten in ruim water gaar. Giet af en stamp fijn met een pureestamper. Verwarm in een kleine pan de melk en boter. Stamp dit door het aardappelmengsel en breng op smaak met zout en peper. Meng als laatste de appel door de puree.

Haal na het stoven de kip uit de pan en houd deze in een voorverwarmde oven van 80 graden warm. Zeef de saus en houd de groenten apart. Verwarm een sauspan en smelt hierin 2 eetlepels boter. Voeg de bloem toe en laat op laag vuur al roerend in 2 minuten gaar worden. Voeg al roerend de gezeefde saus van de kip toe. Blijf roeren tot de saus bindt. Leg de kip op een schaal. Giet de saus over de kip en maak af met de gezeefde groenten en platte peterselie. Serveer de puree erbij.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.