Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Feestkip uit de oven

Ingrediënten:

  • Scharrelkip van ongeveer 1,4 kg
  • 2 uien
  • 1 citroen
  • 100 gr boter op kamertemperatuur
  • 20 gr verse salie
  • 20 gr verse tijmtakjes
  • 20 gr verse rozemarijntakjes
  • 1 el paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Peper en zout  

Extra nodig:

  • Kernthermometer is handig!  

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden onder en bovenwarmte.  

Doe een beetje olijfolie in een braadslee waar de kip in past en nog een beetje ruimte omheen zit. Leg de kip erin. Snijd de citroen doormidden. Kruid de kip van binnen met peper en zout en doe daarna een halve citroen erbij. Snijd van de andere halve citroen een plakje. Snijd het plakje doormidden zodat je twee halve maantjes citroen hebt. Maak nu een kleine inkeping tussen de poot en de borst van de kip aan beide kanten en wurm daar aan iedere kant een half maantje citroen in.  

Snijd nu de blaadjes van de salie fijn en meng met de boter. Pak een lepel en duw die voorzichtig tussen het vel en de borst van de kip. Steek daar met je vingers het boter en saliemengsel tussen.  

Steek de takken rozemarijn en tijm nu bij de citroen zodat ze nog wat uit de kip steken. Snij de uien in kwarten en leg naast de kip. Besprenkel wat olijfolie over de kip en uien en kruid de kip met het paprikapoeder en peper en zout. Smeer met de hand de kruiden even goed in de kip. Zet nu in de oven voor ongeveer 1 uur en 20 minuten. Als je een poot opzij trekt moet er helder vocht te zien zijn. Als je een kernthermometer hebt, dan moet de borst ongeveer 72 graden zijn en de dijen ongeveer 78 graden.  

Eet smakelijk!

Delen
Recepten
Tataki van tonijn met gegrilde paksoi en sambai
Pieter maakt vandaag speciaal voor Moïse haar favoriete recept!
Feestmaand
Hartige banketstaaf
In plaats van Sint's zoete banketstaaf, maakt Hugo vandaag een hartige versie met gehakt!
Recepten
Labneh met gegrilde bietjes, pistache, barberries en sumac
''Dit is bijna een soort groentegerecht en een lust voor het oog. Een grote hit als ik kook in Beiroet voor een à la minute dinnerparty. Romige labneh, zoete aardse biet, zuurzoete granaatappelmelasse en knapperige notige pistache.'' Jigal maakt dit veelzijdige gerecht vandaag uit koekboek Beiroet.
Recepten
Za'atar salade met halloumi, gewelde amandelen en anijs
''Dit is een hele elegante appetizer. Bij het bakken van de halloumi moet je de rest van de salade al klaar hebben liggen, want het lekkerst is het als de halloumi zacht smeltend zoutig en warm is!'' Jigal maakt dit gerecht uit het nieuwe Libanese kookboek 'Beiroet' van Merijn Tol.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.