Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Foute kip met gemberbier en kleverige wortels

Ingrediënten:

Voor de kip: 

  • 60 ml gemberbier
  • 30 ml lichte sojasaus
  • 2 tl chilivlokken
  • ½ el misopasta
  • 100 gr verse gember
  • 6 tenen knoflook
  • 500 gr kippendijen
  • 500 gr drumsticks
  • 1 el sesamzaad
  • Grof zeezout naar smaak  

Kleverige wortels:

  • 2 bio bloedsinaasappels, schoongeboend
  • 400 gr wortels, geschild
  • 4 tenen knoflook
  • 2 el honing
  • 1 el olijfolie
  • 1 el komijnzaad
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl zeezout  

Bereidingswijze:

Klop het gemberbier, de sojasaus, chilivlokken en misopasta door elkaar en een grote kom. Schil de gember en pel de knoflook. Rasp ze fijn in de kom. Roer alles door elkaar. Doe de kip in de kom en roer het mengsel goed. Keer de kip een paar keer in de marinade tot hij goed bedekt is. Dek de kom af en zet de kip minstens een uur in de koelkast.  

Verwarm de oven voor op 180 graden.  

Snijd de bloedsinaasappels in kwarten. Snijd nu ook de wortels in de lengte door de helft en dan nog een keer. Doe de wortels en zes kwarten sinaasappel in een braadslee en duw de ongepelde tenen knoflook ertussen.  

Knijp de resterende kwarten bloedsinaasappel uit in een glas of kom. Klop de honing en olie door het sap en sprenkel het mengsel over de wortels en sinaasappel. Voeg nu ook het komijnzaad, de peper en het zout toe.   Verwarm de oven voor op 200 graden.  

Leg de gemarineerde kip met het vel omlaag in een braadslee en schenk er een eetlepel van de marinade overheen. Voeg ook de geraspte gember en knoflook toe. Zet de kip in de oven voor 45 minuten, schenk er na 10 minuten nog een eetlepel van de marinade overeen. Herhaal dit na 10 minuten en keer de kip een keer om, gebruik hiervoor een tang. Strooi de eetlepel sesamzaad over de kip en eventueel wat zout. Nu kun je de kip 25 minuten met rust laten.   Ondertussen kunnen de wortels ook in de oven voor 25 tot 35 minuten. Houdt ze in de gaten voor het geval dat je moet schudden. De wortels moeten gaar en gekarameliseerd zijn.  

Eet smakelijk!      

 

Dit recept is afkomstig uit het kookboek ‘Midnight chicken’ van Ella Risbridger.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.