Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Frozen yoghurt reep
Een heerlijke snack om samen te maken.

Ingrediënten:

  • 100 gr gemengde ongezouten noten
  • 50 gr rozijnen
  • 50 gr cranberry's (gedroogd)
  • 120 ml magere yoghurt
  • 75 gr bessen en bramen (diepvries)
  • 1 el honing  

Bereidingswijze:

Mix in een keukenmachine de noten, rozijnen en cranberry’s tot een fijne massa. Doe een stuk bakpapier in een plastic bakje zodat het bakpapier boven de randen uitsteekt. Doe de notenmix erin en druk stevig aan.   Mix dan het bevroren fruit in de keukenmachine en roer dit met de honing voorzichtig door de yoghurt. Verdeel de yoghurtmix over de notenbodem in het plastic bakje en laat tenminste 3 uur opstijven in de vriezer.   Neem je resultaat uit het bakje door het bakpapier voorzichtig op te tillen en snij in repen. De repen die overblijven kunnen terug in de vriezer!  

Eetsmakelijk!

Delen
Recepten
Labneh met gegrilde bietjes, pistache, barberries en sumac
''Dit is bijna een soort groentegerecht en een lust voor het oog. Een grote hit als ik kook in Beiroet voor een à la minute dinnerparty. Romige labneh, zoete aardse biet, zuurzoete granaatappelmelasse en knapperige notige pistache.'' Jigal maakt dit veelzijdige gerecht vandaag uit koekboek Beiroet.
Recepten
Za'atar salade met halloumi, gewelde amandelen en anijs
''Dit is een hele elegante appetizer. Bij het bakken van de halloumi moet je de rest van de salade al klaar hebben liggen, want het lekkerst is het als de halloumi zacht smeltend zoutig en warm is!'' Jigal maakt dit gerecht uit het nieuwe Libanese kookboek 'Beiroet' van Merijn Tol.
Recepten
Gegrilde knolselderij met Hollandse garnalen
Vandaag maakt Hugo een recept met de Hollandse garnaal. Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Lekker bezig
Lekker Bezig familie Nagelkerkjes! (aflevering 24)
In de rubriek 'Lekker Bezig' krijgen we een uniek kijkje in de keuken van onze kijkers. Vandaag is dat bij de familie Nagelkerkjes.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.