Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Gemarineerde zalm in hoisinsaus met groentenoedels

Ingrediënten:

Gemarineerde zalm:

  • 2 el sojasaus
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el citroensap
  • Verse gember (2cm) geraspt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 Spaanse peper, zonder zaadjes, fijn gesneden
  • 4 zalmfilets á 180 gr

Groentenoedels:

  • 1 courgette
  • 100 gr peultjes
  • 1 wortel
  • 1 el olijfolie, om in te bakken
  • 2 lente-uitje, in fijne ringetjes
  • 2 tl verse gember, fijn geraspt
  • 1 el sojasaus
  • 1 limoen (sap)
  • Mespunt chilipeper
  • ½ el sesamzaad wit, geroosterd
  • ½ el sesamzaad zwart, geroosterd    

Bereidingswijze:  

Roer de sojasaus, hoisinsaus, azijn, olijfolie, citroensap, gember, knoflook en rode peper in een grote kom door elkaar. Voeg de zalm toe en laat in de koelkast tenminste tot 1 uur marineren.  

Verwarm de oven voor op 200 graden.  

Neem de zalm na een uur uit de marinade en bewaar de marinade. Leg de zalmfilets op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster de zalm 8 a 10 minuten in de oven, zodat de vis moet in het midden nog roze is.  

Draai ondertussen de courgette door met behulp van een spiraalsnijder in slierten. Heb je geen spiraalsnijder? Snijd de courgette dan in hele dunne plakken (bijvoorbeeld met de mandoline). Snijd de plakken vervolgens in dunne slierten of reepjes. Verwijder de zaadlijsten. (Die geven te veel vocht af). Snijd ook de peultjes in zo dun mogelijke slierten. Schil de wortel en snij ook de wortel in heel dunne sliertjes.  

Verhit 1 el olijfolie in een wokpan en roerbak de peultjes 2 minuten. Voeg wortel toe, bak 3 minuten, vervolgens de courgette, lente-uitje en gember. Bak alle groenten max. 5 min met regelmatig roeren. De groenten moeten beetgaar blijven. Voeg intussen de sojasaus, limoensap en chilipeper toe.  

Breng de bewaarde marinade in een pannetje tegen de kook aan en laat 2 minuten zachtjes doorkoken om in te dikken. Niet te lang, anders wordt het te zout. Serveer de zalm met de groentenoedels. Besprenkel de sesamzaad die gemixt is over de noedels heen en serveer de marinade erbij.  

Eet smakelijk!  

Tip:
Rooster sesamzaadjes in een droge, niet te hete koekenpan. Als de sesamzaadjes goudbruin kleuren zijn ze klaar. Rooster dee zwarte sesamzaadjes wat korter.  

Delen
Recepten
Tataki van tonijn met gegrilde paksoi en sambai
Pieter maakt vandaag speciaal voor Moïse haar favoriete recept!
Feestmaand
Hartige banketstaaf
In plaats van Sint's zoete banketstaaf, maakt Hugo vandaag een hartige versie met gehakt!
Recepten
Labneh met gegrilde bietjes, pistache, barberries en sumac
''Dit is bijna een soort groentegerecht en een lust voor het oog. Een grote hit als ik kook in Beiroet voor een à la minute dinnerparty. Romige labneh, zoete aardse biet, zuurzoete granaatappelmelasse en knapperige notige pistache.'' Jigal maakt dit veelzijdige gerecht vandaag uit koekboek Beiroet.
Recepten
Za'atar salade met halloumi, gewelde amandelen en anijs
''Dit is een hele elegante appetizer. Bij het bakken van de halloumi moet je de rest van de salade al klaar hebben liggen, want het lekkerst is het als de halloumi zacht smeltend zoutig en warm is!'' Jigal maakt dit gerecht uit het nieuwe Libanese kookboek 'Beiroet' van Merijn Tol.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.