Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Gevulde eitjes met avocado
Voor de december feestmaand maakt klaas vandaag wat recepten die heerlijk zijn voor als welkomshapje voor het kerstdiner!

Titel gerecht:    Gevuld eitje met avocado 
Gang:            Borrelhapje

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 el mayonaise
  • ½ limoen, rasp en sap
  • Bieslook, grof gehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • Optioneel: 1 ½ el harissa  

Nog nodig:

  • Spuitzak met kartelvormig spuitmondje  

Bereidingswijze:

Zet de eieren in een pan water op het vuur en kook de eieren in 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken in koud water en pel ze. Snijd de eieren in de lengte doormidden en haal de eidooiers eruit. Prak de avocado’s fijn met een vork en voeg de eidooiers en mayonaise toe. Prak het mengsel glad met een vork of een staafmixer. Breng op smaak met peper, zout, limoenrasp en het limoensap. Doe de vulling in een spuitzak en leg, samen met de gekookte eiwitten, in de koeling tot gebruik. Maak 10 minuten voor het uitserveren mooie toefjes in de gekookte eiwitten en laat op temperatuur komen. Bestrooi net voor het uitserveren met de bieslook en paprikapoeder.  

Houd je van pittig? Verdeel dan de harissa over de gevulde eitjes voordat je ze bestrooid met de bieslook en paprikapoeder.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.