Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Gevulde omeletjes met paddenstoelenragout

Voor 8 personen  

Ingredienten:

  • 1 paddenstoelenbouillonblokje
  • 10 gr gedroogd eekhoorntjesbrood (boleten/porcini/cèpes)
  • 1 laurierblad
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • Pakje roomboter (geen ‘smeerbare’)
  • scheut olijfolie
  • 2 uien, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt of geperst
  • 200 gr oesterzwammen, in reepjes gescheurd
  • 200 gr shiitake, in plakjes gesneden
  • 160 gr vegan kipstukjes
  • Snuf nootmuskaat
  • Snuf foelie
  • 1 bosje peterselie, fijngesneden
  • 70 gr tarwebloem
  • 100 ml droge witte wijn
  • 40 gr verse peterselie, fijngehakt
  • 8 eieren  

Bereidingswijze:

Let op: het grootste gedeelte van de bereiding vindt een (halve) dag van te voren plaats. Los het bouillonblokje op in 500 ml heet water. Laat het eekhoorntjesbrood, laurierblaadje, de rozemarijn en tijm er minstens een uur in weken. Knijp de paddenstoelen uit en snijd ze fijn. Gooi het laurierblaadje weg. Bewaar de bouillon in de ijskast.  

Verhit een klont boter en een scheut olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 10 minuten op laag vuur. Draai het vuur hoog en voeg de paddenstoelen in etappes toe. Bak ze regelmatig omroerend goudbruin totdat het vocht is verdwenen. Breng op smaak met nootmuskaat, foelie en flink wat zout en vers gemalen peper. Zet opzij. Smelt 60 gram boter in een ruime pan en voeg de bloem toe. Roer op middelhoog vuur met een garde tot een dikke roux. Giet al roerend de wijn en het afgekoelde weekvocht van de gedroogde paddenstoelen er in scheutjes bij.

Roer, zodra je een mooie gebonden ragout hebt, het paddenstoelenmengsel en de kipstukjes erdoorheen. Breng op smaak met een snuf nootmuskaat, foelie, vers gemalen peper en eventueel extra zout. Roer de peterselie door de ragout en laat een halve dag opstijven in de ijskast.

Kluts 1 ei los met een kleine snuf zout en bak in weinig boter gaar in een kleine steelpan met antiaanbaklaag. Omdraaien is niet nodig. Laat de omelet, als hij aan de bovenkant bijna gestold is, uit de pan glijden. Vul met de opgesteven ragout en rol dicht. Verpak in aluminium folie. Leg de omeletjes minimaal een half uur voor serveren in de oven (120 graden).

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.