Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Gevulde puntpaprika’s met gegrilde halloumi en parelgort
Pieter maakt vandaag een gerecht met groente in de hoofdrol en heerlijke zacht gegrilde halloumikaas!

Ingrediënten:

  • 4 puntpaprika’s
  • 1 pakje halloumi (225 gr)
  • 300 gr parelgort (ekoplaza) anders 300 gr vluggort
  • 250 gr snoeptomaatjes in verschillende kleuren
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 liter groente bouillon
  • 100 gr hüttenkäse
  • Olijfolie
  • Peper en zout  

Bereidingswijze:

Zet een grillpan op hoog vuur. Snijd nu de puntpaprika’s over de lengte door de helft, verwijder de pitjes en grill de helften in de grillpan tot er mooie strepen op staan. Zet het vuur uit en bewaar de puntpaprika’s op een bordje  

Kook de parelgort volgens de aanwijzing op het pak, maar vervang het water door groentebouillon. Snijd de halloumi in kleine blokjes en bak ze kort aan in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de snoeptomaatjes door de helft en mix ze, als de parelgort klaar en afgegoten is samen met de halloumi en een drupje olijfolie door elkaar. Snijd de peterselie nu in dunne repen door de peterselie goed op te rollen en te snijden. Mix de helft door de parelgort en bewaar de rest.  

Vul de puntparika’s met je mix en maak af met een dotje hüttenkäse en de rest van de peterselie.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.