Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Groente curry met rijst, noten en ingelegde groente
Een rode curry van London boordevol groenten met een crunch en een zuurtje, gemaakt door Klaas!

Ingrediënten:

  • Rode curry met groente van London (zie recept 30 september 2019)
  • 200 gr basmati rijst  

Ingelegde groentes:

  • 500 ml witte wijnazijn
  • 75 gr suiker
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 1 kilogram gemengde groentes (rode ui, bloemkool en rammenas)
  • ½ bosje dragon of kervel  

Noten Crunch:

  • 20 gr ongezouten pinda’s, grof gehakt
  • 20 gr pistachenoten, gepeld en grof gehakt
  • 20 gr walnoten, grof gehakt
  • 40 gr kokosrasp of kokosschaafsel
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • Eventueel: chilipepervlokken, gemalen  

Bereidingswijze:

Kook de basmati rijst af in 8 minuten. Schakel het vuur uit en laat daarna nog 5 min stomen met deksel. Zet de rijst apart voor later.  

Breng de azijn met 500 ml water en de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Voeg de peperkorrels toe. Snijd de groenten in gelijke stukken en vul hiermee afsluitbare glazen potten. Steek takjes dragon of kervel tussen de groenten en giet de azijn erover tot alles onderstaat. Sluit de potten af en laat afkoelen. Bewaar de potten luchtdicht in de koelkast. De inhoud blijft in de koelkast ongeveer 1 week goed.  

Verwarm de oven voor op 150°C. Meng alle noten, kokos en suiker door elkaar. Spreid uit over de bakplaat en bestrooi met zout en (chili)peper. Bak circa 30 minuten in het midden van de oven en schep tussendoor een paar keer om. Neem uit de oven en laat afkoelen.  
Serveer de rijst samen met London’s rode curry met noten crunch en de ingelegde groente.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.