Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Groente-lasagne met spinazie
Het zijn nu de 'Doe maar lekker vega weken' dus maakt Pieter een Nederlandse favoriet, maar dan vegetarisch!

Tomatensaus basis  

Ingrediënten:

  • 3 blikken gepelde tomaten á 400 gr
  • 3 tenen knoflook
  • 1 flinke bos basilicum á 30 gr
  • Olijfolie
  • 1 tl worcestersaus
  • Zout en peper
  • Eventueel: 1 tl tabasco

Nog nodig: Zeef  

Bereidingswijze

Snijd de knoflook fijn. Verwijder de stelen van de basilicum en snij grof. Zet een flinke anti-aanbakpan op middelhoog vuur. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en doe er de knoflook bij. Als de knoflook bijna gaat kleuren (bruine knoflook is bitter, dus wees er op tijd bij) doe je er de basilicum en tomaten bij. Doe ook het sap uit de tomatenblikken in de pan. Breng je saus aan de kook.  

Haal als de saus kookt je pan van het vuur en werk alles door je zeef. Vergeet ook niet de onderkant van je zeef, daar blijft het lekkerste aan zitten.  

Doe je gezeefde saus terug in de pan, voeg zout, peper, de worcestersaus en eventueel tabasco toe naar smaak. Kook vervolgens nog 10 minuten door te je de gewenste dikte hebt bereikt.  

Vergeet niet een deel in te vriezen voor de dagen dat je wat minder tijd hebt om in de keuken te staan!

Groente-lasagne met spinazie

Ingrediënten:

  • 250 gr verse lasagnevellen
  • 800 gr basis tomatensaus
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 grote witte ui
  • 400 gr verse spinazie
  • 250 gr mozzarella
  • 150 gr Parmezaanse kaas
  • 1 el gedroogde oregano  

Bereidingswijze:  

Verwarm de oven voor op 180 graden.  

Snipper de ui en snij met een kaasschaaf of met een mandoline de aubergine en courgette in dunne plakjes. Fruit de ui met wat olijfolie op laag vuur aan in een koekenpan en schep eruit op een bordje.  

Bak vervolgens in etappes op hoger vuur de courgette en aubergine kort in de koekenpan tot alles licht bruin kleurt. Schep ze bij de ui en strooi er tussendoor steeds wat oregano overheen. Bak als laatste de spinazie in de pan en laat die uitlekken in een vergiet.   Dan is het tijd de lasagne op te bouwen!  

Schep wat basis tomatensaus in een ovenschaal. Bedek met 1 laag lasagnevellen. Dan: courgette, aubergine en ui, spinazie, een beetje mozzarella en Parmezaan geraspt. Dek af met wat tomatensaus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met tomatensaus en wat extra Parmezaan erover.  

Zet alles 30 minuten in de oven. Laat even afkoelen en serveer met blaadjes basilicum en extra Parmezaan!  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.