Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Hartige banketstaaf
In plaats van Sint's zoete banketstaaf, maakt Hugo vandaag een hartige versie met gehakt!

Ingrediënten:

  • 1 Rol bladerdeeg of 8 plakjes bladerdeeg
  • 400 gr half om half gehakt
  • 120 gr pittige chorizo worst
  • 1 rode paprika
  • 1 ei
  • Bosje verse tijm
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 sjalot
  • Peper en zout  

Nog nodig:

  • Bakpapier  

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de paprika en de sjalot en chorizo fijn. Meng alle ingrediënten behalve het ei en het bladerdeeg.  

Rol het bladerdeeg uit en maak het gehakt 1 lange worst leg die midden op het bladerdeeg en rol in! Snijd overtollig deeg weg en stop de uiteinden dicht. Bestrijk met losgeklopt uit wat grof zeezout en wat tijm plukjes. Vorm het in de letter of cijfer naar keuze en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de letter ongeveer 30 minuten in het midden van de oven! Laat daarna iets afkoelen en snijd hem aan.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.