Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Herfstsalade met biet, kip en braam
Een heerlijke salade voor in de herfst met 't zoete van de biet en braam en 't hartige van gerookte kip en blauwe kaas.

Ingrediënten:

  • 500 gr rode bietjes (gekookt) 
  • 2 little gems
  • 125 gr bramen 
  • 150 gr blauwe kaas 
  • 75 gr pecannoten 
  • 1 el honing 
  • 1 el balsamico azijn
  • 2 roodlof 
  • 1 gerookte kipfilet 
  • Olijfolie 
  • Peper en zout   

Bereidingswijze:

Snijd de bietjes in partjes. Breek de roodlof in losse bladeren en verwijder de kern. 
Snijd de kip in plakjes. Haal de bladeren van de little gem los. 
Maak de gem en roodlof aan met wat olie, honing en balsamico azijn en leg op de borden.  Verdeel er de bietjes en kip overheen. Maak af met de bramen en pecannoten en blauwe kaas kruimels.   

Eet smakelijk!

Delen
Recepten
Labneh met gegrilde bietjes, pistache, barberries en sumac
''Dit is bijna een soort groentegerecht en een lust voor het oog. Een grote hit als ik kook in Beiroet voor een à la minute dinnerparty. Romige labneh, zoete aardse biet, zuurzoete granaatappelmelasse en knapperige notige pistache.'' Jigal maakt dit veelzijdige gerecht vandaag uit koekboek Beiroet.
Recepten
Za'atar salade met halloumi, gewelde amandelen en anijs
''Dit is een hele elegante appetizer. Bij het bakken van de halloumi moet je de rest van de salade al klaar hebben liggen, want het lekkerst is het als de halloumi zacht smeltend zoutig en warm is!'' Jigal maakt dit gerecht uit het nieuwe Libanese kookboek 'Beiroet' van Merijn Tol.
Recepten
Gegrilde knolselderij met Hollandse garnalen
Vandaag maakt Hugo een recept met de Hollandse garnaal. Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Lekker bezig
Lekker Bezig familie Nagelkerkjes! (aflevering 24)
In de rubriek 'Lekker Bezig' krijgen we een uniek kijkje in de keuken van onze kijkers. Vandaag is dat bij de familie Nagelkerkjes.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.