Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Homemade kerststol

Voor 2 stuks  

Ingrediënten:

Voordeeg:

  • 475 gr bloem
  • 119 gr eieren
  • 119 gr melk
  • 24 gr suiker
  • 24 gr glucosestroop
  • 29 gr gist
  • 200 gr bloem

Kruimeldeeg:

  • 276 gr bloem
  • 143 gr boter
  • 5 gr zout
  • 24 gr citroenrasp
  • 2 gr kardemom

Vulling:

  • 333 gr rozijnen, geweekt en winddroog
  • 24 gr sinaasappelsnippers
  • 71 gr geroosterde hazelnoten
  • 95 gr cranberries

2e vulling:

  • 275 gr amandelspijs
  • 30 gr sinaasappelrasp  

Bereidingswijze:

Verwarm de eieren, melk, suiker en glucosestroop tot ca. 34ºC au bain marie. Van de au bain Marie halen en gist erin oplossen. Meng de bloem erdoor. Dek het af en laat het in volume verdubbelen.  

Maak een kruimeldeegje van de bloem, boter, zout, citroenrasp en kardemom. Meng dit door het verdubbelde voordeegje. Kneed het deeg af tot een soepel deeg. Laat het ca. 20-30 minuten in de bulk rijzen.  

Meng de rozijnen, snippers, noten en cranberries door elkaar. Doe er 3 eetlepels rum door. Meng de vulling door het deeg. Bol het deeg lichtjes op en laat weer even rusten, ca. 10-15 minuten.  

Weeg het deeg en verdeel het in tweeën. Opbollen en ca. 30 minuten laten rusten. Oppunten en ca. 20 minuten laten rusten.  

Verdeel het amandelspijs in tweeën en rol er pillen van. Draai het deeg om en rol het vanuit het midden wat uit. Leg de amandelpil erop en sla dubbel. Druk het stevig aan (met je rolstokje) naast de amandelspijspil en leg op een met bakpapier bekleed bakplaatje. Laat het nog ca. 45 minuten rijzen.  

Bak het brood af in een voorverwarmde oven op ca. 200ºC in 30-35 minuten. Besmeer het brood na het bakken met gesmolten boter. Als het is afgekoeld rijkelijk bestrooien met poedersuiker.    

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.