Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Italiaanse dorade met salade van tomaten en burrata
Vandaag maakt Hugo speciaal voor Fajah Lourens haar favoriete gerecht! Ze komt samen met haar dochter helpen in de keuken met haar favoriete Italiaanse gerecht.

Ingrediënten:

Tomatensalade met burrata:

  • 500 gr diverse tomaten, (pruimtomaten, coeur de boeuf, cherrytomaten) gesneden
  • 4 radijsjes, in plakken
  • 1 bol burrata
  • Extra vergine olijfolie
  • Grof zeezout
  • Zwarte peper
  • Tuinkers, geknipt
  • Handje basilicumblaadjes

Italiaanse dorade:

  • 3 dorades, heel, met vel
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden
  • 100 gram kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 el kappertjes
  • 10 groene olijven, zonder pit
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • ½ glas witte droge wijn  

Bereidingswijze

Verdeel de tomaten en radijs op een schaal. Leg de burrata erop. Snijd eventueel door midden, zodat de room er een beetje uitloopt. Besprenkel balsamico azijn en royaal olijfolie over de tomaten en burrata. Breng op smaak met grof zeezout en zwarte peper. Garneer de salade met tuinkers en blaadjes basilicum.

Verwarm de oven voor tot 170°C. Bestrooi de doradefilets met een beetje zout en leg ze met de vel kant naar beneden in een ovenschaal. Verdeel de rest van de ingrediënten over de filets. Zet 20 minuten in de oven en serveer samen met de burrata salade.    

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.