Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Jamaicaanse kip met rijst en bonen

Ingrediënten:

Voor de kip:

  • ¼ madame Jeanette
  • 1 kleine ui
  • 3 tenen knoflook
  • 4 cm gemberwortel
  • 5 el bruine rum + eventueel extra 
  • 1 el gemalen piment
  • 1 el fijne rietsuiker
  • 1 bos tijm
  • 1,2 kg kipkarbonades met vel en bot
  • Zout en peper

Rijst en bonen:

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 scheut neutrale olie
  • 300 gr witte rijst
  • 3-4 takken tijm
  • Zout
  • 1 madame Jeanette
  • 400 gr zwarte bonen (blik)  

 

Nog nodig:

  • Plastic handschoenen
  • Ovenschaal of bakplaat
  • Aluminiumfolie  

Bereidingswijze:

Trek de handschoenen aan. Verwijder de zaadlijst en snijd de ¼ madame Jeanette heel fijn. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil en hak de gember fijn.  

Meng in een grote kom de madame Jeanette, ui, knoflook, gember, rum, piment, rietsuiker en 2 el geriste tijmblaadjes. Snijd de kip met een mes hier en daar in en leg in de marinade. Bestrooi met zout en peper. Laat minstens 1 uur, maar het liefst 24 uur marineren.  

Verwarm de oven op 200 graden Celsius.  

Pel en snipper de ui en knoflook voor de rijst. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook.   Voeg de rijst en tijmblaadjes toe, roer en bak circa 1 minuut. Voeg 600 ml water en een snuf zout toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat zachtjes garen.  

Leg ondertussen de kip met de velkant naar beneden op een bakplaat of ovenschaal en laat met de aluminiumfolie erop garen.  

Doe de madame Jeanette in z’n geheel bij de rijst. Kijk uit dat hij heel blijft, anders wordt de rijst te pittig. Laat de bonen uitlekken.  

Draai als het vel mooi krokant is de kip om. Blus eventueel de ovenschaal af met rum. Laat nog een kwartier garen zonder aluminiumfolie.  

Serveer de kip met de rijst en bonen.  

Eet smakelijk!      

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.