Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Kaasfondue met focaccia

Ingrediënten:

Kaasfondue:

  • 300 gr Emmentaler of Appenzeller
  • 400 gr Gruyère
  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml droge witte wijn
  • 1 scheutje citroensap
  • 1 glas kirschwasser
  • 1 el maïzena
  • Versgemalen peper

Dipgroente:

  • 1 rode paprika
  • 200 gr krieltjes
  • 200 gr cherry tomaatjes
  • 200 gr wortels
  • 200 gr bimi  

Bereidingswijze:

Rasp de kazen. Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook. Schenk de wijn en citroen in de pan en verwarm het. Voeg al roerend de kaas in porties toe en laat het smelten. Leng de maïzena aan met de kirsch en voeg toe aan de kaas.  Breng de fondue al roerend aan de kook en breng het op smaak met peper. Zet de fondue op tafel op een warm houd plaatje.   

Snijd de rode paprika in reepjes. Kook de krieltjes beetgaar af. Schoon de wortels en blancheer de bimi. Serveer de groentes en aardappeltjes bij de kaasfondue.  

Focaccia met spinazie  

Ingrediënten: 

  • 500 gr bloem
  • 10 gr zout
  • 15 gr suiker
  • 1,5 zakje gist (circa 10 gr)
  • 300 ml lauw water

Vulling:

  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr spinazie
  • 2 el zongedroogde tomaten
  • Grof zeezout  

Bereidingswijze

Doe de bloem, zout, suiker en gist in een grote kom en meng door elkaar. Giet het water erbij, meng met je handen door elkaar en begin te kneden.  

Zodra het deeg van plakkerig naar compact begint te transformeren, haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven aanrecht. Kneed het deeg 10 minuten goed door en maak een bol. Smeer de bol lichtjes in met olie en leg terug in de kom. Dek deze af en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.  

Verwarm de oven voor op 220 graden samen met de bakplaat.  

Plet de teentjes knoflook en snipper fijn. Wok de spinazie voeg de knoflook en zongedroogde tomaten toe bak dit nog kort mee.  

Leg de vulling op een snijplank en hak grof met een koksmes. Leg de vulling daarna op een zeef om het overige vocht eruit te halen. Pak het deeg en kneed dit nog een minuutje door. Rol daarna uit tot een rechthoek van circa 2 cm dik en snijd in tweeën.  

Leg 1 stuk op bakpapier en duw met de bolle kant van je duim allemaal kuiltjes in het deeg Verdeel daarna de vulling over de ene helft, snijd ook de mozzarella en verdeel over de vulling Leg de tweede deeg plak erop en vouw de zijkanten dicht met je vingers duw ook kuiltjes in de bovenkant met je duim.  

Besprenkel de bovenkant met olijfolie en grof zout. Leg de focaccia op de voorverwarmde bakplaat en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant mooi goudbruin is. Serveer met de kaasfondue en groentedip!  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.