Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Kerst pasteibakjes met kip, pastinaak en aardpeer

Ingrediënten: 

Pasteibakjes: 

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • Sesamzaadjes

Ragout:  

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 kippendijen zonder vel en bot in dunne reepjes
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 150 gr pastinaak, geschild en in kleine blokjes
  • 100 gr aardpeer, geschild en in kleine blokjes
  • 1 bakje kleine Franse paddenstoelen, in plakjes
  • 2 el bloem
  • 2 el roomboter
  • 300 ml kippenbouillon
  • 100 ml kookroom
  • Rozemarijn, gehakt
  • Verse bladpeterselie, gehakt

Garnering:

  • 1 krop verse friseé sla
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • Scheutje azijn

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Steek vier vierkantjes van 8 bij 8 cm uit de plakjes bladerdeeg, leg op een bakplaat met bakpapier. Snijd met een kartelwiel 16 reepjes bladerdeeg en plak deze op de uitgesneden vierkantjes. Hierdoor krijg je een opstaand randje. Plak ze erop met de dooier die je aanmaakt met wat water en een kwastje.

Smeer op het randje ook wat dooier en bestrooi met wat grof zeezout en sesamzaadjes. Steek met behulp van een kerstboomsteker 4 kerstbomen uit de overgebleven plakjes bladerdeeg en behandel ze net zo als de bakjes. Strooi er als laatste wat rozemarijn over. Bak ze af in de oven tot ze goudbruin zijn, voor ongeveer 10 tot 20 minuten.  

Maak de ragout. Smelt de roomboter is de pan. Bak de uien, de knoflook, pastinaak, de kip en de aardpeer aan in de roomboter. Voeg de bloem al roerend toe als de kip gaar is. Bak vervolgens op een laag vuur goed totdat de bloem gaar is. Blus al roerend af met de bouillon en de room. Kook zachtjes nog even door en breng op smaak met de gehakte peterselie ,zout en peper.  

Leg een bladerdeeg bakje op bord, schep de ragout erin, en steek er een kerstboom in. Maak de friseé aan met olie en azijn en serveer samen met de pasteitjes.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.