Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Kippenbouillon van Klaas
Daarmee maakt hij een risotto van koffie en geglaceerde kippendij.

Snelle bouillon van kip 

Ingrediënten 
1 kilo kippendijen 
1 sjalot, klein gesneden 
1 wortel ,klein gesneden 
1 stengel bleekselderij, kleingesneden 
1 1/2  prei, in ringen gesneden 
1 laurierblad 
2 takjes tijm 
2 stengels peterselie 
100 ml witte wijn   
2 liter water

Bereiding 
Zet de snelkookpan op het vuur. Voeg de kippendijen toe en bak goed hard aan. Er moet een mooie aanbaklaag onstaan in de pan, daar komt erg veel smaak uit! Herhaal dit meerdere keren totdat er een bruine laag ontstaat op de bodem van de pan. Giet tussendoor het vet af van de kip, bewaar dit vet wel. 
Als de laag mooi bruin is haal de kip uit de pan en voeg de witte wijn toe, hiermee haal je de aanbak laag weer los. Voeg nu de groentes toe en bak kort mee. Voeg daarna de kip en de kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper. Vul met water tot de maximaal aangegeven streep van de snelkookpan. Breng de snelkookpan aan de kook en laat het geheel 1 uur koken onder druk. 
Haal na een uur de pan van het vuur, verwijder de deksel zeef het geheel. De kippenbouillon is nu helemaal klaar.   


Risotto met koffie en geglaceerde kippendij   

Ingrediënten 
1 sjalot 
1 teen knoflook 
100 ml witte wijn 
10 koffiebonen 
Koffiepoeder dubbel gezeefd 
400 gram risotto rijst 
1 liter kippenbouillon 
200 ml kippenfond 
10 kippendijen 
Parmezaanse kaas   

Bereiding 
Snijd de kippendijen in kleine stukjes circa 3 stukjes per dij. Bak de dijen gaar en zet apart. Snipper het sjalotje en knoflookteen klein. Verwarm in een hapjespan wat olijfolie en voeg de sjalot en knoflook toe voor twee minuutjesVoeg nu de koffiebonen en rijst toe en bak weer twee minuten. Blus af met de witte wijn. Voeg nu lepel voor lepel kippenbouillon toe tot de rijst “al dente” is. 
Voeg in een pan kippenfond toe en glaceer de stukken kippendij. 
Maak de risotto af met zout, peper en Parmezaanse kaas.


Gebruik de kippenbouillon voor;

https://www.koffietijd.nl/rode_ui_soep_met_knapperige_kaascroutons

https://www.koffietijd.nl/penneschotel_met_pompoen_en_ricotta

https://www.koffietijd.nl/tompoensoep

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.