Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Kippenbout met zuurkool

Ingrediënten:

  • 400 gr vastkokende aardappels
  • Zonnebloemolie
  • ½ bosje rozemarijn
  • ½ bosje tijm
  • 4 kippenbouten
  • 40 gr roomboter
  • 1 citroen
  • 1 bol knoflook
  • 4 el honing
  • 2 goudreinette appels
  • Snuf kaneelpoeder
  • 500 gr zuurkool
  • 1 el grove mosterd  

Nog nodig:

  • Appelboor
  • Ovenschaal

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C.  

Snijd de aardappels eerst doormidden en daarna in partjes, verdeel ze over de bodem van de ovenschaal en besprenkel met olie. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.  

Pluk de helft van de rozemarijn en tijm (houd 1 takje apart voor de goudreinette appels) en verdeel een gedeelte tussen de aardappels. Snijd een citroen in zessen en leg in elke hoek van de ovenschaal en tussen de aardappels een partje citroen. Snijd de bol knoflook doormidden en leg in de ovenschaal. Snijd de kippenbouten met een scherp mesje aan alle kanten (kruislings) in, leg ze op de aardappels in de ovenschaal en verdeel de helft van de boter erover. Bestrooi het geheel met een beetje zout en versgemalen peper en bak 25 minuten in de oven.  

Verwarm de honing intussen in een hapjespan. Schil de appels, steek het klokhuis er uit met een appelboor en snijd de ze in plakken van circa 1 centimeter dik. Leg ze in de honing en karamelliseer 2 minuten per kant. Haal ze met de honing uit de pan en voeg de rest van de boter, zuurkool, de mosterd en de resterende rozemarijn en tijm toe. Meng alles door elkaar en blus af met een scheutje water. Leg de goudreinetten er bovenop en bestrooi met een snuf kaneel en een beetje zout. Dek de pan af met een deksel en laat circa 10 minuten stoven.  

Haal de kip uit de oven en besmeer met de gepofte knoflook uit de ovenschaal. Serveren het gerecht door de kip op een bord te scheppen met de aardappels, de zuurkool en goudreinette ernaast.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.