Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Knolselderijgratin met geitenkaas en palmkool
Hugo bereidt vandaag een Knolselderijgrattin met geitenkaas en palmkool, de ingrediënten die hij hiervoor gebruikt komen uit zijn eigen moestuin!

Ingrediënten:

  • 1 grote knolselderij
  • 4 sneden oud brood
  • Zout en versgemalen peper
  • 100 gr geitenroomkaas
  • 5 takjes tijm
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 1 kleine palmkool (cavolo nero)
  • 1 kleine gedroogde chilipeper  

Bereidingswijze:

Schil de selderij, was hem in koud water en snijd hem in grote stukken. Doe de stukken selderij in een pan en zet ze net onder water. Voeg wat zout toe en kook de selderij in 10-15 minuten beetgaar.  

Giet de selderij af en leg de stukken in een ovenschaal. Prak ze licht met een vork. Snijd het brood in grote dobbelstenen en leg ze op de stukken selderij. Kruid met zout en versgemalen peper. Verdeel toefjes geitenkaas over de brooddobbelstenen, leg de tijm erop en schenk er ongeveer de helft van de olijfolie over. Druk alles licht aan, zodat het brood de kaas en olie opzuigt. Bak de gratin 25-30 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven, tot hij bovenop licht goudbruin en krokant is.  

Trek de palmkool van de stengels, zodat je alleen de bladeren over hebt. Was de bladeren en laat ze goed uitlekken. Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de palmkool 1-2 minuten op hoog vuur, zodat de kool hier en daar geblakerd is en op andere plekken nog wat knapperig en rauw. Bak de kool eventueel in meerdere porties. Kruid de kool met zout, versgemalen peper en wat gekneusde chilipeper.  

Haal de gratin uit de oven en serveer hem met de gebakken palmkool. Eet de gratin als hoofdgerecht of als onderdeel van een uitgebreidere groene maaltijd.  

Eet smakelijk!  

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.