Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Kom vol groentes
Naar een recept van Donna Hay!

Ingrediënten:

  • 600 gr broccoliroosjes (2 stronken)
  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 150 gr sugarsnaps
  • 140 gr edamamebonen, uit de diepvries
  • 2 el hennep- of sesamzaad, geroosterd
  • 2 kleine avocado’s, in de lengte in vieren
  • 70 gr kant-en-klare- ingelegde gember
  • 4 el groene dressing*  

Nog nodig: 

  • Keukenmachine

Bereidingswijze:

Maak de broccoliroosjes in twee porties fijn in een keukenmachine tot ze zo groot zijn als rijstkorrels. Verhit een grote diepe koekenpan op matig hoog vuur. Voeg de olie, broccoli en zout en peper toe en bak al roerend 3 minuten af tot de broccoli net gaar is. Schep in kommen en laat afkoelen.  

Doe de sugarsnaps en edamamebonen in een grote hittebestendige schaal, schenk er kokend water over en laat 5 minuten staan. Git het af onder de koude kraan. Snijd de sugarsnaps in de lengte door.  

Schep het hennepzaad op een bordje en druk één kant van elke kwart avocado in het zaad. Schep de sugarsnaps, edamame, avocado en gember op de broccolirijst. Besprenkel met de dressing en dien op.  

Eet smakelijk!  

*Groene dressing  

Voor 400 ml  

Ingrediënten:

  • 2 handen bladpeterselieblaadjes
  • 2 handen muntblaadjes
  • 60 ml citroensap
  • 2 lente-uitjes, bijgesneden, fijngesneden
  • 210 gr Griekse yoghurt
  • ½ klein teentje knoflook
  • Zeezout en grof gemalen zwarte peper  

Nog nodig:

  • Keukenmachine, blender of staafmixer

Bereidingswijze:

Pureer de peterselie, munt, het citroensap, de lente-uitjes, yoghurt en knoflook in een foodprocessor of blender tot je een gladde dressing hebt. Breng op smaak met zout en peper.  

Serveer met de salade!

 

Dit recept is afkomstig uit ‘Week light’ van ‘Donna Hay.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.