Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Lachoech
Jemenitische duizend-en-één-gaten-pannenkoeken

Ingrediënten:

Lachoech:

  • 175 gr griesmeel (semolina)
  • 125 gr tarwebloem
  • 1 el suiker
  • 1 el gemalen fenegriek
  • 1 zakje instant gist
  • 1 zakje bakpoeder
  • ½ tl zout 

Beleg:

  • 100 ml maple syrup
  • 1 el rozenwater 

Bereidingswijze:

Meng in een kom het griesmeel, tarwebloem, suiker, fenegriek, gist en bakpoeder. Voeg al roerend langzaam 425 ml lauwwarm water toe. Er ontstaat een dun pannenkoekenbeslag. Mix het beslag met een handmixer 3 minuten lang. Voeg het zout aan het eind toe. Dek af met een schone theedoek en laat 1 uur rusten. Er ontstaan dan belletjes.  

Schenk een kleine soeplepel met het beslag in een koude pan en laat op middelhoog vuur garen. Zet eventueel een deksel op de pan om de bovenkant sneller te laten stollen. Laat als de bovenkant gestold is, de lachoech op een theedoek glijden. Laat de pan afkoelen onder stromend water en pak de volgende lachoech.  

Meng de maple syrup met het rozenwater en doe in een schenkkannetje. Serveer met de pannenkoekjes.

Eet smakelijk!  

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.