Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Lychee-Gin Cocktail

Voor 4 cocktails  

Ingrediënten:

  • 1 blik lychees op zware siroop (425 gr)
  • 70 verse gemberwortel
  • 3 limoenen
  • 4 tl suiker
  • 1 bosje munt
  • Klein flesje sake
  • Goede gin (bijv. Hermit)
  • Bruiswater, uit de koelkast
  • Gembersiroop
  • IJsblokjes (optioneel)  

Bereidingswijze:

Giet de siroop van de lychees af in een steelpan, je houdt ongeveer 225 milliliter siroop over. Snijd de gemberwortel in dunne plakjes en verwarm een paar minuten in de siroop. Laat afkoelen en 15 minuten trekken.   Werk weer per glas.  

Kneus in een cocktailbeker (of maatbeker) met de stamper van de vijzel telkens 2 partjes limoen met 1 theelepel suiker, 3 lychees en een handje muntblaadjes. Doe over in een glas en schenk er 1 deel gin, 2 delen sake, 2 delen bruiswater, 2 delen lycheesiroop (van die laatste feitelijk iets minder, je houdt circa 56 milliliter per persoon over) en 1 theelepel gembersiroop bij. Voeg ook wat van de gemberplakjes uit de lycheesiroop toe. Gooi er desgewenst wat blokjes ijs in, roer met een roerstaaf,  garneer met een lychee, nibbel er kroepoek bij.  

Geniet er van!

 

Dit recept is afkomstig uit het boek 'Indorock' van Vanja van der Leeden.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.