Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Mais tortilla's met vers eekhoorntjesbrood en pompoensoep

Mais tortilla's met eekhoorntjesbrood 

Ingrediënten:

  • 4 mais tortilla’s
  • 200 gr zoete aardappel
  • Olijfolie
  • 150 gr vers eekhoorntjesbrood (als niet beschikbaar koningsboleet)
  • 1 bosje koriander
  • 1 rode ui
  • 2 el bloem
  • Handje pompoenpitten
  • ½ verse jalapeño
  • ½ komkommer
  • 1 limoen
  • Eventueel: Chipotle hot sauce  

Bereidingswijze:

Kook de zoete aardappel en draai met olijfolie tot gladde creme en houd apart. Snijd eekhoorntjesbrood in dunne plakken en grill kort aan beide kanten. Maak op smaak met peper en zout en houd warm in de oven.  

Rooster de pompoenpitten, pluk de koriander en zet apart.  

Snijd mooie ringen van de ui en haal ze door het bloem. Frituur ze tot goudbruin tot knapperige gefrituurde uienringen.  

Snijd komkommer (zonder zaadlijst) en jalapeños (zonder zaadlijst) in fijne blokjes en maak aan met wat uitgeperst limoensap.

Bak de tortillas kort af in de koekenpan. Serveer de warme tortilla’s met een laagje warme crème van zoete aardappel. Daarop de gegrilde eekhoorntjesbrood. Garneren met komkommer salade, verse koriander, pompoenpitten, uienringen en eventueel beetje chipotle hotsauce.   

 Pompoensoep  

Ingrediënten:

  • 1 prei
  • ¼ spitskool
  • 10 gram kombu
  • 1 uien
  • 3,5 kilo pompoen
  • Miso pasta
  • walnoot olie  

Bereidingswijze:

Preien, uien en spitskool blakeren / hard roosteren / barbecueën. Zet de geblakerde groente in een grote soeppan met 2,5 liter water en breng 30 minuten rustig aan de kook. Haal van het vuur af en laat dit een nacht staan.

Haal het vocht door een doek. Zet de boullion op een laag vuur en laat reduceren tot 2 liter bouillon.

Snijd de pompoen zonder zaden in kleine stukken. Fruit de ui met olie en voeg de pompoen toe aan de bouillon . Breng op smaak met walnoot miso. Pureer alles tot een gladde soep. Serveer in kopjes met paar druppels walnoot olie erop.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.