Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Melanzane di Parmigiana
Deze vrijdag eten wij geen dieren, maar overheerlijke Parmigiana met sappige aubergine, tomaten en zachte mozzarella.

Ingrediënten:

  • 3 aubergines
  • 5 tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 stuk Parmezaan
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 bosje verse Italiaanse kruiden
  • 250 gr mozzarella
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 5 el grof broodkruim (panko)
  • 1 ciabatta  

Bereidingswijze:

Snijd de aubergine in dunne plakken en bestrooi met wat zout en laat rusten.
Snipper de ui en de knoflook en fruit aan in een pan. Voeg de tomaten puree toe en ontzuur door op een laag vuurtje aan te bakken met wat olijfolie. Voeg nu de gesnipperde kruiden los van de basilicum toe samen met de in blokjes gesneden tomaat.

Giet de aubergine af en dep droog en bak deze even kort in een hete koekenpan met beetje olie. Schep wat van de saus in een ovenschaal en bedek met plakjes gebakken aubergine. Leg wat plakjes mozzarella op en wat rasp van Parmezaan en herhaal dit totdat de schaal vol is. Rasp flink wat Parmezaan en meng met het broodkruim en wat olie. Top hier de schaal mee af!

Zet schaal in over van 175 graden tot goud bruin. Ongeveer 15 á 20 minuten. Maak af met verse basilicum en serveer er wat brood bij.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.