Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Mince pies
Een klassieker, gemaakt met rijke korstdeeg en warm gegeten. Het is zo'n beetje de perfecte gehakttaart.

Ingredienten:

  • 150 gr ongezouten boter
  • 300 gr bloem
  • 1 eidooier
  • Beetje koud water
  • 375 gr goede kwaliteit mincemeat
  • Poedersuiker  

Nog nodig:

  • 12 taartvormpjes in taartblik van 6cm x 2cm diep

Tip: Bak de taartjes in batches van 12 per keer, de volgende in een batch van 6.

Bereidingswijze:

Snijd de boter in kleine stukjes en wrijf het met je vingertoppen in de bloem tot je wat grof, vers broodkruimels hebt. Als je dit in de keukenmachine doet, duurt het een kwestie van seconden. Voeg de eidooier toe en meng kort met net genoeg water om een glad deeg te krijgen. Je hebt waarschijnlijk maar 1 of 2 eetlepels nodig. Breng het deeg samen tot een stevige bal en kneed het vervolgens een paar minuten zachtjes op een met bloem bestoven bord tot het zacht wordt. Bewaar de helft van het deeg en rol de rest dun uit.

Zet de oven op 200 ° C / gasstand 6. Snijd 18 schijfjes deeg met behulp van koekjessnijders of de bovenkant van een espressokop. (Er kan nog een klein beetje over zijn.) Plaats 12 schijven van het deeg in de taartvormpjes, strijk ze glad aan de zijkanten zodat de randen heel licht trots zijn op het blik. Vul elk met een klodder mince meat. Een afgestreken eetlepel is waarschijnlijk alles wat je erin zult krijgen, tenzij je bijzonder diepe blikken hebt. Wees genereus. Rol het resterende deeg uit en maak nog 18 schijfjes deeg. Bewaar er 6 voor de tweede partij.

Bevochtig elk van deze rond de rand met koud water, leg ze vervolgens over elke taart en druk stevig aan om de randen af te dichten. Snijd een kleine spleet in het midden van elke taart en bak 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze een paar minuten kalmeren, schuif ze vervolgens uit hun blikken met een paletmes en serveer warm, bestrooid met poedersuiker. Herhaal dit met het resterende deeg en de mince meat.

Laat even afkoelen voordat je ze serveert!

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.