Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Oliebollen
Caspar maakt vandaag zijn heerlijk oliebollen, zodat je straks helemaal klaar bent voor de oudejaarsborrel!

Voor 25 stuks 

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 500 ml melk
  • 500 gr bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 tl basterdsuiker
  • 1 tl zout
  • Frituurolie
  • Poedersuiker
  • 1 grote friszure appel  geschild en in blokjes
  • 1 el citroensap
  • 1 el geraspte sinaasappelschil
  • 150 gr blanke rozijnen
  • 75 gr krenten
  • 50 gr sukade in stukjes

Tip: Bak oliebollen altijd in olie en niet in vet. Vet stolt bij afkoeling en laat een laagje achter op de oliebol.

Bereidingswijze:

Houd 1 eetlepel bloem achter en doe de rest in een kom. Strooi basterdsuiker, gist en zout hierop en meng.   

Klop het ei los. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en schenk het losgeklopte ei erin. Schenk al roerend de melk hierbij. Blijf roeren of kloppen tot een glad beslag is verkregen.  

Schil de appel, snijd deze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in blokjes. Besprenkel de blokjes appel in een kom met citroensap en schud ze om.  

Meng  sinaasappelrasp, rozijnen, krenten, sukade en de achtergehouden lepel bloem hierdoor. Roer de vulling door het beslag en laat rijzen. Dek de kom af met plasticfolie en laat het oliebollenbeslag op een warme, tochtvrije plaats 1 uur rijzen, tot het in volume verdubbeld is.  

Verhit in een frituurpan de olie tot 175 °C. Doop de ijsbolletjestang in de hete olie en schep telkens een bolletje uit het gerezen beslag. Laat het bolletje in de hete frituurolie glijden en frituur in  ca. 5 min. goudbruin en gaar. Bak met niet meer dan 4-5 oliebollen tegelijk. Keer de oliebollen halverwege de baktijd, als ze vanzelf niet draaien. Neem ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi met poedersuiker.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.