Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Oosterse hete bliksem met lams merguez
Deze Oosterse hete bliksem heeft echt pit!

Ingrediënten:

  • 4 lams merguezworsten
  • 1 witte ui 
  • 800 gr kruimige aardappels 
  • 500 gr appels mix van zoete en zuren 
  • Roomboter 
  • Scheut melk 
  • 2 tl ras el hanout 
  • 1 granaatappel 
  • 1 bosje platte peterselie

Bereidingswijze:

Schil de aardappels en zet met koud water op voeg de gesnipperde ui toe als het water kookt. 
Voeg na 5 min koken de appels geschild en in blokjes toe aan de pan en kook totaal 15 min. Giet de pan af en voeg klont boter de melk en de ras el hanout toe aan de pan en stamp fijn. 

Bak de worstjes in een pannetje met wat boter en olie. 
Haal de pitjes uit de granaat appel en snipper de peterselie. 

Schep de puree op een bord leg de worstjes erbij en maak af met de granaatappel peterselie en wat van de merguez jus.   

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.