Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Parmezaankoekjes met venkel en citroentijm

Voor 16 stuks  

Ingrediënten:

  • 150 gr bloem
  • 80 gr Parmezaan, fijn geraspt
  • 45 gr havervlokken
  • 100 gr koude ongezouten boter, in blokjes
  • ½ tl grof zeezout
  • 1 eidooier
  • 1 ½ el ijswater
  • 2 tl venkelzaad
  • 2 el citroentijmblaadjes  

Bereidingswijze:

Draai de bloem, Parmezaan, havervlokken, boter en het zout in een keukenmachine met korte pulsen tot een fijnen kruimige samenhangende massa. Voeg de eidooier, venkelzaad, tijm en het ijswater toe en draai tot een samenhangende massa. Stort het deeg en vorm er een bal van. Rol uit tussen 2 vellen bakpapier tot een dikte van 5 mm. Zet 30 minuten in de koelkast.  

Verwarm de oven voor op 180 C. Bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier. Steek met een ronde koeksteker van 7 ½  cm 16 rondjes uit het deeg; rol deegresten zo nodig tussendoor nog een keer uit. Leg de rondjes op de bakplaten en bak 12-15 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat 5 minuten afkoelen op de platen. Laat daarna volledig afkoelen op bakroosters en dien op.  

Eet smakelijk!

 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.