Pasta Senatori
Hugo maakt samen met Johnny de Mol en kunstenaar Selwyn Senatori een familierecept van Selwyn: Pasta Senatori!
Ingrediënten:
- 600 gr rundergehakt
- Scheutje olijfolie
- 400 gr kastanje champignons, in grove stukken
- Flinke scheut rode wijn
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 3 bosuien, witte deel in dunne ringen gesneden
- 350 gr tomato frito
- 300 gr penne rigate
- Stuk Parmezaanse kaas
- Bosje verse oregano
Bereidingswijze:
Rul het gehakt in een scheutje olijfolie. Voeg zodra het gehakt bruin kleurt de champignons toe en bak kort mee. Blus af met een flinke scheut wijn en voeg de ui, knoflook en bosui toe. Bak 5 minuten mee. Voeg de tomato frito toe en laat het geheel zachtjes sudderen.
Kook de pasta beetgaar en giet af.
Verdeel de pasta over de borden en schep er de saus overheen. Maak het geheel af met geraspte Grana Padano en verse oregano.
Volgens Selwyn eet een échte Italiaan zijn pasta met dubbele koolhydraten. Dus pasta in de ene hand, en een stuk brood of soepstengels in de andere hand.
Buon Appetito!