Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Pasta bijna bolognese
Een heerlijke vegetarische pasta naar recept van Janneke Vreugdenhil.

Ingrediënten:

  • 25 gram boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 flinke winterpeen, in blokjes
  • 3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 laurierbladeren
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 groot glas rode of witte wijn
  • 1 blik gepelde tomaten, grof gesneden
  • 500 ml groentebouillon
  • 125 gram puylinzen
  • 150 ml melk
  • 350-400 gram tagliatelle
  • Versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Verhit de boter samen met de olijfolie op laag vuur. Voeg de ui, wortel, bleekselderij en een snufje zout toe en laat zachtjes een kwartier fruiten. Zet het vuur dan hoog en bak de groente al omscheppend tot ze beginnen te bruinen. Voeg de knoflook, laurier en oregano toe en fruit even mee. Schenk de wijn over de groenten en laat eventjes inkoken.

Doe de tomaten en bouillon erbij en breng aan de kook. Leg een deksel ietsje schuin op de pan, draai het vuur zo laag mogelijk en laat alles een uur stoven. Voeg de linzen toe, schep om en laat weer 20 minuten stoven. Schenk de melk erbij en laat nog eens 20-25 minuten sudderen, of tot de linzen beetgaar zijn. Proef en maak de saus verder op smaak met versgemalen peper en zo nodig zout.

Kook de tagliatelle beetgaar in royaal gezouten water. Vang bij het afgieten een flinke scheut kookwater op. Stort de uitgelekte pasta bij de saus in de pan, samen met het opgevangen kookwater. Warm alles nog 1 minuut door, terwijl je voorzichtig de pasta bij de saus mengt. Serveer met Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.