Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Pasta met champagnesaus

Ingrediënten:

  • 500 gr pappardelle
  • 8 plakken pancetta
  • 6 Tijgergarnalen met schil
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 knoflook, fijngehakt
  • 100 ml champagne
  • 125 ml slagroom
  • 100 gr groene aspergetips
  • 2 draadjes saffraan
  • 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 handje verse bieslook, fijngehakt  

Bereidingswijze:

Kook de pappardelle volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar in ruim water met flink veel zout.   Bak de pancetta in een droge koekenpan tot ze uitgebakken en krokant zijn. Schep de pancetta op een bordje en houd apart. Bak, in het vet van de pancetta, de tijgergarnalen aan tot ze mooi roze zijn. Houd ook even apart. Bak in dezelfde pan met een scheut olijfolie de ui en knoflook glazig. Blus af met de champagne. Voeg de slagroom en de aspergetips toe en laat de saus 2 minuten pruttelen.  

Giet de pasta af en bewaar een beetje van het kookvocht in een klein glaasje. Roer de saffraan door het glaasje, zodat er een mooie rode kleur ontstaat. Voeg het kookvocht en de pappardelle toe aan de pastasaus. Breng op smaak met de Parmezaan en wat peper. Roer goed door. Serveer met de krokante pancetta, tijgergarnalen, bieslook en nog wat extra Parmezaan.   

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.