Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Pavlova taart

Voor 10 personen:

Ingrediënten:

  • 8 eiwitten
  • 4 tl witte wijnazijn
  • 3 tl maïzena
  • 1 tl zout
  • 450 gr witte basterdsuiker
  • 250 gr frambozen
  • 250 gr bramen
  • 250 gr aardbeien
  • 250 gr blauwe bessen
  • 3 el amandelschaafsel
  • 500 ml slagroom
  • 250 ml crème fraîche
  • Flinke scheut vlierbloesemsiroop
  • Stuk pure chocolade
  • 4 el cacaopoeder
  • Bosje verse munt
  • 1 citroen  

Nog nodig:

  • Handmixer
  • Fijne zeef

Bereidingswijze:

Verwarm oven voor op 120 graden. Ontvet de mengkom eerst met wat citroensap. Scheid de eieren en zorg dat de eigeel niet kapot gaan! Doe de eiwitten samen met het zout in de kom en klop het eiwit nu stijf met een mixer. Voeg als er mooi dicht schuim ontstaat beetje bij beetje al het suiker toe. Blijf mixen totdat er glanzende stevige pieken ontstaan en het eiwit niet uit de kom te gieten is.  

Meng nu met een spatel de azijn en maïzena door het eiwit. Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe ruim 1/3 deel van het eiwit op de bakplaat en smeer uit tot een flinke cirkel ongeveer 25 cm doorsnede en ongeveer 4 tot 5 cm dikte. Maak nu nog een cirkel op een andere bakplaat met bakpapier van ongeveer 15 cm doorsnede.  

Meng de rest van het eiwit met gezeefd cacaopoeder en vorm daar de laatste schijf vormen van. Maak ze ongeveer 20 cm groot. Zet ze nu alle 3 in de oven en laat ze 2 uur droog bakken. Laat ze daarna in de oven dicht afkoelen.   Klop de slagroom bijna stijf met een flinke scheut vlierbloesemsiroop voeg op het laatst de crème fraîche toe en meng goed door. Zet de crème afgedekt in de koelkast.  

Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin. Pak de grootste meringue schijf en verdeel ruim 1/3 van de crème erover en bekleed met een mix van 1/3 van het fruit. Zet daarna de chocolade meringue erop en weer een laag crème en vruchten. Daarna de laatste laag en wederom crème en afmaken met de rest van de vruchten!  

Smelt de pure chocolade au bain Marie  en druppel erover heen of rasp de chocolade over de taart. Maak af met de geroosterde amandelen en blaadjes verse munt. Zet de taart op tafel en serveer er 10 of meer lepels bij en val aan met zijn allen!

Eet smakelijk!  

Tip: Je zou ook een kleinere versie met maar één of minder verdiepingen kunnen maken, maar dat is natuurlijk wel veel minder leuk.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.