Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Perziktaart met olijfoliedeeg
Een zomerse taart met een Italiaans tintje.

Ingrediënten:

  • 5 eieren
  • 200 gr suiker
  • ½ sinaasappel
  • 300 gr bloem
  • Snuf zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 50 ml olijfolie
  • 25 ml vin santo of cognac
  • 2 perziken  

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180ËšC. Klop in een keukenmachine de eieren en suiker goed luchtig. Pers de sinaasappel en voeg het sinaasappelsap al kloppend toe. Zeef vervolgens ook de bloem al roerend in het eiermengsel en voeg een snuf zout en het bakpoeder toe. Zorg dat er geen klontjes in het mengsel zitten.  

Langzaam voeg je nu achtereenvolgens de olijfolie en de vin santo of cognac toe. Zorg dat er een mooie emulsie ontstaat.  

Ontpit de perziken en snijd deze in dunne plakjes. Meng de helft van de gesneden perzik met het beslag en giet het geheel in een ingevet taartblik. Leg de andere helft van de perzik mooi op de cake.  

Bak de cake in ongeveer 45 minuten. Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen.

Eetsmakelijk!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.