Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Pissaladière, Franse uientaart
Deze Franse uientaart, ook wel uienpizza genoemd is een heerlijke traktatie tijdens de warme wintermaanden.

Ingrediënten:

  • 1 rol hartige taartdeeg
  • 750 gr uien
  • 2 kleine blikjes ansjovis (90 gr)
  • 75 gr zwarte olijven
  • 2 takjes tijm
  • 1 tl oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie  

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.  

Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Bak ze gedurende 30 – 35 minuten zachtjes aan in een grote pan. Het is de bedoeling dat de uien zacht en zoet worden, zonder al teveel te kleuren.  

Breng de uien op smaak met peper, zout, de oregano en wat tijm. Rol de lap hartige taartdeeg uit op een bakplaat.   Verdeel de gebakken uien hier overheen. Verdeel de ansjovis kruislings over de pissaladière. Verdeel de zwarte olijven over de uientaart. Bak de pissaladière in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Dek hem tussentijds af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.